Video’s

Werking Sensornaut bodysensor

Deze video toont de werking van de bodysensor van de Sensornaut. De kern van het Sensornaut systeem is een unieke bedradingstechnologie op basis van een ultradun utp-kabeltje.

Huidige bodysensoren

Bestaande wearables meten slechts één specifieke activiteit of lichaamswaarde: een polsband die het aantal stappen of een borstband die de hartslag meet. Nauwkeurigheid is meestal geen vereiste. Huidige wearables zijn dan ook vooral bedoeld voor fun of het meten van sportieve prestaties.

Toegevoegde waarde Sensornaut

Sensornaut meet meerdere lichaamswaarden én omgevingsfactoren en stuurt deze data naar een centrale post ter analyse en interpretatie. Zo ontstaat een nauwkeurig totaalbeeld van de fysieke conditie en veiligheid van de persoon in kwestie en kan, waar nodig, direct bijsturing plaatsvinden.

Monitoring patiënten en hulpbehoevenden

Deze video laat het gebruik van de bodysensor in de gezondheidszorg zien. De Sensornaut meet en monitort de conditie van o.a. kwetsbare ouderen en mensen die gebruik maken van thuiszorg.

Huidige situatie

Patiënten, kwetsbare ouderen en andere hulpbehoevenden met fysieke gezondheidsklachten moeten goed in de gaten gehouden worden. Om hun conditie te kunnen monitoren, zijn ze nu aangesloten op slangen en kabels. Dit belemmert de bewegingsvrijheid.

Toegevoegde waarde Sensornaut

Met het Sensornaut systeem meet en monitort de medische post de fysieke conditie van patiënten: 24/7, draadloos en op afstand. Omdat er geen slangen of kabels nodig zijn, voelen patiënten zich comfortabeler en bewegen ze zich vrijer.

Monitoring militairen en hulpverleners

Deze video toont de toepassing van de bodysensor op het gebied van veiligheid van militairen en civiele dienstverleners. Zij bevinden zich regelmatig in levensgevaarlijke situaties.

Huidige situatie

Militairen en hulpverleners opereren in gevaarlijke situaties. De omgevingsfactoren zijn onbekend; ze weten niet hoe ze daar fysiek en mentaal op reageren. Militairen en hulpverleners worden plotseling geconfronteerd en gedwongen direct op de situatie in te spelen; het initiatief ligt bij hen zelf.

Toegevoegde waarde Sensornaut

Met Sensornaut monitoren brandmeesters en commandanten de fysieke conditie en omgeving van militairen en hulpverleners. Zij begeleiden en adviseren militairen en hulpverleners tijdens de uitvoering van hun werk. Zo kunnen deze zich 100% concentreren en daadkrachtiger optreden.

Monitoring medewerkers in procesindustrie

Deze video toont de toepassing van de bodysensor op het gebied van veiligheid van medewerkers in de procesindustrie, in dit voorbeeld op een boorplatform.

Sensornaut Sport