Over Sensornaut

Specialist in monitoring van systemen en personen

Sinds 1982 ontwikkel en implementeer ik software en beveilig ik netwerken en complexe computersystemen voor banken, grote bedrijven en overheidsinstellingen. Vanuit Michiel Spaans Consultancy werk ik voor organisaties zoals ABN AMRO, de Belastingdienst en de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken. Door proactief te monitoren zorg ik voor een minimale uitval en voor maximaal functionerende netwerken en computersystemen.

Personen monitoren met Sensornaut

Ik loop voorop in het ontdekken en toepassen van nieuwe technologieën en treed graag op als verbinder. Enthousiast en creatief als ik ben, zie ik overal mogelijkheden en leg ik snel relaties tussen mensen, tussen technologieën en tussen mens en technologie. Zo is ook Sensornaut ontstaan: een uniek systeem dat gericht is op de proactieve monitoring van personen.

Van ultradun kabeltje tot idee

In april 2015 liet Maurice Felten van Felten Wire & Cable Solutions me een ultradun kabeltje zien. Het belandde in mijn bureaula, tot mijn oog er een paar maanden later op viel en er een idee bij me opkwam. Ik onderhield in die tijd contact met een Amerikaanse producent van blaastesten en vroeg me af: “Wat als ik via dit kabeltje sensoren in kleding en daarbuiten laat communiceren met een post of persoon die om medische of veiligheidsredenen mensen monitort?”

Doel: gezonder ouder worden

De Sensornaut dient een maatschappelijk belang: gezonder ouder worden. Het meet en controleert de gezondheid van mensen thuis en tijdens sporten en werken, zodat in levensbedreigende situaties direct alarm geslagen kan worden. Daarbij maakt het Sensornaut systeem zorgvuldige analyses van de algehele, fysieke gezondheid. Op basis hiervan ontvangen patiënten, atleten, militairen en hulpverleners begeleiding en gerichte adviezen om langer en gezonder te leven.

Samenwerking met specialisten

Ik legde het idee van een uniek sensor- en analysesysteem voor o.a. de zorg, overheid en civiele dienstverlening voor aan organisaties om de haalbaarheid te toetsen en de subsidieaanvraag op te stellen. De subsidie is inmiddels toegekend. Een team van gespecialiseerde partners ontwikkelt momenteel een prototype dat in maart 2018 klaar is. Onze samenwerkpartners hierbij zijn:

Felten Wire & Cable Solutions : Maurice Felten
Hewlett Packard Entreprise (HPE) : Peter Golbach
NOM : Ellen Ploeger en Wim A.B.
Sinuss : Erik van der Horst
Subsidie Advies Centrum Emmen : Erwin Hemme
Tippen Valley BV : Mink Spaans
TNO : Jan Langeberg en Duurt Alkema
Uadviseurs te Leidschendam : Arjen Michels
• Niels Veenstra

Sinuss, ontwikkelaar hardware en aansturing

“Een jaar geleden zijn wij in contact gekomen met Chiel Spaans. Hij vroeg ons als gespecialiseerd elektronicabedrijf naar onze mening over het Sensornaut systeem. Inmiddels zijn we gestart met het denkwerk en de projectaanpak voor de hardware en besturing. Een leuk project, zeker ook omdat de samenwerking met Sensornaut prettig verloopt en Chiel openstaat voor onze input en ideeën.”
Erik van der Horst | Directeur | Sinuss

Meer informatie over Sensornaut?

Zie werking, prototype en video’s. U kunt ons ook bellen op 06 – 17 67 81 88.

Vragen over Sensornaut?

Bel 06 – 17 67 81 88
of stuur een e-mail

Sterke punten Sensornaut

✓ draagbaar sensorsysteem
✓ meet vele lichaamswaarden
✓ monitort omgevingsfactoren
✓ gemakkelijk uit te breiden
✓ nauwkeurige data-analyses
✓ totaalinzicht in gesteldheid
✓ een gezonder, langer leven